Ook via de satelliet: regionale omroep!
Via de ASTRA-satelliet heeft u niet alleen toegang tot alle landelijke zenders en een groeiend aantal HD- en themakanalen, maar kunt u ook maar liefst 10 regionale televisie- en radiokanalen gratis ontvangen. Zorg dan wel dat u een ‘dubbele kop’ op uw schotel heeft!


Waarom HDTV?

HD staat voor High Definition en is de huidige standaard voor beeldkwaliteit. HD is ongeveer vijf keer scherper dan het beeld dat we kenden in SD, Standard Definition. HDTV wordt dan ook niet voor niets omschreven als het ultieme televisiekijken. HDTV is de toekomst van televisie en u kunt er vandaag al van genieten!

Met de opkomst van platte televisieschermen stijgt de behoefte aan een betere beeldkwaliteit. De techniek van HDTV maakt dit mogelijk. Bovendien hebben HDTV-schermen een beeldformaat van 16:9. Dit is naar verhouding veel breder dan het traditionele formaat van 4:3. Deze afmetingen maken HDTV bijzonder geschikt voor het haarscherp bekijken van bijvoorbeeld films en sportwedstrijden, zoals het WK voetbal, de Tour de France of Wimbledon.

‘Bioscoopgevoel’
De superieure geluidssystemen die mogelijk zijn in combinatie met HDTV, zoals het oorspronkelijk voor speelfilms ontwikkelde Dolby 5.1 Surround systeem, zorgen ervoor dat een echt ‘bioscoopgevoel’ in de huiskamer mogelijk wordt.

Inmiddels kijken al meer dan een miljoen Nederlanders digitale televisie via de ASTRA-satelliet. Geen wonder, want via CanalDigitaal biedt ASTRA veruit het grootste digitale programma-aanbod en de beeldkwaliteit is loepzuiver.

Keurmerk
In Nederland dragen de meeste televisieschermen het keurmerk ‘HD ready’ of ‘Full HD’. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor de HDTV-techniek. Mocht u van plan zijn een nieuwe televisie aan te schaffen, let er dan op dat deze dit label draagt.
Klik hier voor meer informatie over het verschil tussen HD Ready en Full HD.